2014. június 14., szombat

Statiszta munkák ingyen?!

Statiszta munkák ingyen

A statisztálás, mint minden más, MUNKA, a munkavállalókat egyszerűsített foglalkoztatottként jelentik be. Éppen ezért fizetés jár érte. Sajnos sok lehúzás van, ahol ingyen dolgoztatják őket, esetleg enni kapnak, vagy valamilyen ajándéktárgyat. Egy pizzaszeletből vagy egy ajándék zenei CD-ből nem lehet a számlákat kifizetni, ezért jobban tesszük, ha nem vállaljuk el ezeket. Persze a buli kedvéért sokan elmennek, ez inkább videoklip forgatásokra jellemző, ahol a rajongók ingyen csápolnak.


Miért nem buli a buli kedvéért szerepelni? Egyszer-egyszer még belefér, de sok hátránya van az ingyen melónak, például ha elmész valahova ingyen, más sem akar majd fizetni neked, vagy csak nagyon keveset, hiszen te a buli kedvéért szoktál szerepelni. Az ingyen szereplők rontják a szakmát, ha van, aki ingyen szerepel, táncol, stb., akkor miért fizetne a megrendelő bárkinek is? Nincs értelme ingyen szerepelgetni, ez nem lendíti előre az emberek karrierjét. Néhány megrendelőnek még van képe castingot is hirdetni az ingyenes munkára. Ez neked mind-mind sok pénzbe kerül, az útiköltség, az étel-ital, stb.
Inkább keress jó ügynökségeket, és rajtuk keresztül menjél. Vonnak le jutalékot, de legalább nem ingyen gürizel 12-16 órát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése