2014. május 30., péntek

Modellügynökség átverés

Modellügynökség átverés


Sajnos vagy nem sajnos, sok modellügynökség azért jött létre, hogy lehúzza a modell-jelölteket. Hogy hogyan? Egyszerűen. Jelentkezik a modell, majd pedig közlik vele, hogy nem jó a portfoliója, csak azt tudják elfogadni, amit náluk csináltat. A náluk csináltatott portfolió azonban súlyos tíz- vagy százezrekbe kerül. Az ügynökségek ígérnek fűt-fát, hogy ha megcsináltatja a portfoliót, akkor lesz munkája, de ez nem igaz: minden esetben a megrendelő dönti el, hogy kivel akar dolgozni
Természetesen fontos egy jó induló képanyag, de nem minden, nem érdemes súlyos százezreket kiadni érte. Ha valaki tehetséges, a portfolió anyaga folyamatosan fog bővülni idővel!

A csaló ügynökségek ígérnek mindent, hogy lesz a modellnek munkája, de nem lesz: ezek az ügynökségek azért jöttek létre, hogy lehúzzák az embert, nem azért, hogy munkát adjanak. Az aláírt szerződések általában megtámadhatatlanok, így nem lehet mit tenni, futhatunk a pénzünk után.

Érdemes inkább (egy nagyon jó) független fotóssal  kezdő portfoliót összeállítani, akinek a munkáját a jobb ügynökségek elfogadják. Amelyik pedig nem, azzal nem szabad foglalkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése