2013. március 25., hétfő

Regisztrációs díj: fizetni vagy nem fizetni?

Sokan mumusnak tartják a regisztrációs díjat, és eleve elkerülik az olyan ügynökségeket, ahol bármilyen díjkötelezettség van.

A díjfizetés ügynökségtől függ, van, amelyik kér, némelyek elborzasztó összegeket, mások pedig egyáltalán nem kérnek semmit. Az ügynökségek a ledolgozott munkából kapnak egy bizonyos százalékot, ami teljesen bevett szokás. De akkor miért kell fizetni előre? Egyöntetűen azt szokták erre felelni, hogy azért, mert a fotózással, az adatok feldolgozásával idő megy el, ráadásul a saját költségükön hívnak, küldenek sms-t nekünk. Vannak ügynökségek, akik az első munkából vonják le ezt az összeget, ez a legtisztább megoldás. A munkavállalónak így nincs mit kockáztatnia.


Tartózkodjatok a horribilis összegek megfizetésétől, mert ott valószínűleg egyáltalán nem lesz munka. Vannak komoly ügynökségek, akik kérnek egy egyszeri, viszonylag alacsony összeget regisztrációs díj gyanánt, de ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben nem adnak munkát. A régi, nagy múltú modellügynökségeknél érdemes kifizetni, és az első munkából már vissza is jön az ára.

Hogy kinek mennyi a határ, amit hajlandó kifizetni, azt a pénztárcája határozza meg. Mindenesetre erősen ajánlott először olyan helyeken regisztrálni, ahol egyáltalán nem kérnek regisztrációs díjat, és csak azután olyanokhoz, ahol kell fizetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése