2013. január 24., csütörtök

Hány éves korban érdemes elkezdeni a modellkedést?

Vannak, akik már egészen kicsi gyerekként szerepelnek reklámokban és baba-mama katalógusokban, de ezek sosem tudatos döntések, inkább az anyukák terelik csemetéjüket a modellszakma felé. Nagy tévedés, hogy 18 éves kor felett kell elkezdeni a modellszakmát, hiszen a modellek a húszas éveik végére már „öregnek” számítanak. Természetesen vannak olyan férfiak és nők, akik harminc, negyven vagy akár ötven éves korukban is modellkednek, hiszen minden korosztályra szükség van a divat és a reklámpiacon egyaránt, de a komoly modellkedésnek nem ez a fő korosztálya.

A gyerekmodellek java része a későbbiek folyamán kiesik ebből a világból, és nem képes érvényesülni a nemzetközi modellvilágban. A komoly, professzionális ügynökségek 13-14 éves koruktól várják a modellek jelentkezését nagyjából 20-21 éves korig. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy modell karrierje 21 éves korában befejeződik, pusztán célszerű minél fiatalabb korban elkezdeni a modell szakmát ahhoz, hogy komolyan érvényesülni tudjon benne, és sikereket érjen el. Az anyaügynökségeknek is az a célja, hogy minél hosszabb ideig legyen a modellje a karrierje csúcsán.

A nemzetközi modellpiacon nagyjából tinédzser éveik közepén-végén és húszas éveik elején-közepén lévő modellek a legkeresettebbek. 13-14 éves korban a fiatalok már tudnak felelősségteljes döntést hozni abban, hogy érdekli-e őket ez a terület, vagy sem. A castingok során pedig kiderül, hogy valaki tényleg igazán alkalmas-e modellnek, és kap-e munkaajánlatokat, vagy sem. 

2 megjegyzés:

  1. palvin barbara hány éves volt amikor elsőnek ajánlották neki fel hogy külföldre menjen modellnek?

    VálaszTörlés